وردپرس چیست؟ راهنمای کامل و جامع وردپرس

اگر به دنبال ساخت یک وب سایت هستید، احتمالا نام وردپرس را شنیده اید. این صفحه راهنمای کامل شما درباره وردپرس خواهد بود و جواب سوال “وردپرس چیست؟” و فراتر از آن در این مقاله می باشد.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که به محبوب ترین ابزار دنیا برای ساخت وب سایت شناخته می شود. آنقدر محبوب است که بیش از 38% از کل سایت های جهان با وردپرس ساخته می شوند. حال با ما همراه باشید تا کاملا با آن آشنا شوید و ساخت یک وبسایت را شروع کنید.


راستی تمام چیزی که باید درباره وردپرس بدانید در این صفحه هست آموزش های رایگان ویدئویی هم بهتون معرفی می کنم که رایگان یادبگیرید.

وردپرس چیست؟

فصل اول

آشنایی با وردپرس


در این فصل همه چیز درباره اصول و آشنایی با وردپرس گفته شده است.
اگر تازه کار هستید و به تازگی با وردپرس آشنا شده اید این بخش مطالعه کنید.
قبل از اینکه بخواهیم وارد مباحث جدی تری بشیم این فصل به شما کمک خواهد کرد.

آشنایی با وردپرس

آیا کار با وردپرس آسان است؟

اگر شما تا به حال هیچ وب سایتی ایجاد نکرده اید؟ آیا زبان های برنامه نویسی بلد نیستید؟ هیچ مشکلی نیست با وجود وردپرس، نیازی نیست برنامه نویسی بلد باشید یا از قبل وب سایتی طراحی کرده باشید.

شما هیچ نیازی به اصول طراحی ندارید چرا که هزاران طرحی های رایگان وردپرس وجود دارد که تنها باید انتخاب کنید. امکانات حرفه ای می خواهید که سایت های حرفه ای دارند؟ می توانید بینهایت قابلیت رایگان به سایتتان اضافه کنید.

می خواهید پنل مدیریت سایتتان فارسی باشد؟ نگران نباشید وردپرس از زبان فارسی پشتیبانی می کند و بعد از نصب آن تمام پنل مدیریت فارسی می باشد.

با وردپرس ساخت یک وب سایت حرفه ای و کامل بدون یک خط کد و به سادگی انتخاب یک طرح سایت از میان هزاران طرح آماده امکان پذیر است.

آیا وردپرس برای شما مناسب است؟

شاید بار اول که با این سیستم مدیریت محتوا آشنا شده اید این سوال براتون بوجود بیاد که واقعا برای شما مناسب هست یا خیر. با وردپرس می توانید انواع سایت ها از جمله شرکتی، فروشگاهی و… ایجاد کنید. در واقع می توان گفت انقدر قدرتمند است که هیچ سایتی وجود ندارد که نتوانید با وردپرس آن را ایجاد کنید.

بسیاری از سایت های ایرانی با وردپرس ساخته شده اند حتی سایت های نام آشنا و معروفی که وجود دارد! پس در قدرت و محبوبیت وردپرس داخل ایران و جهان شکی نیست.

در فصل بعدی با ویژگی های وردپرس آشنا خواهید شد اگر همچنان شک دارید که وردپرس برای شما مناسب است یا خیر این فصل را مطالعه نمایید.

آیا وردپرس واقعا رایگان است؟

بله، استفاده از وردپرس کاملا رایگان است. همچنین وردپرس دارای مجوز جهانی و معروف GPL است که تضمین می کند وردپرس کاملا رایگان است و مالکیت کامل سایت خود را خواهید داشت.

برخلاف برخی سایت ساز های جهانی که استفاده از آن ها شامل هزینه می شود و یا هزینه های ماهانه و سالانه دارند، وردپرس هیچگونه هزینه ای ندارد و طی این سال ها بسیار رشد کرده و چندین برابر قوی تر و انعطاف پذیر تر از تمام سایت ساز ها و مدیریت محتوا ها شده است.

آمار استفاده از وردپرس در سراسر دنیا

طبق آمار بیش از 38% از وب سایت ها یعنی بیش از 60 میلیون سایت در دنیا با استفاده از وردپرس ساخته شده اند که این آمار در جامعه ایران به مراتب بیشتر است.

آمار استفاده از وردپرس

رایگان بودن وردپرس باعث شده مدیران سایت، سازندگان سایت و افرادی که با طراحی سایت آشنا نیستند و تمایل به ساخت سایت دارند این سیستم را بسیار ارزشمند بدانند و به سمت این سیستم قدرتمند روی بیاورند.

فصل دوم

ویژگی های وردپرس

در این فصل میپردازیم به این که وردپرس چه خصوصیاتی دارد.
این سیستم آنقدر در زمینه طراحی و ساخت سایت ویژگی دارد که خودش یک مقاله طولانی می شود.
اما در این بخش ویژگی های مهم و رایج را توضیح میدهم.

وردپرس به عنوان یک CMS یا همان مدیریت محتوا محبوب دارای تعداد زیادی ویژگی های محبوب است که در اینجا فقط چند مورد از چشمگیرترین ها را براتون توضیح میدهم.

  • بدون نیاز به دانستن کد نویسی: محبوب ترین ویژگی وردپرس این است که بدون اینکه کد نویسی بلد باشید می توانید پیچیده ترین سایت ها را بسازید. نیازی نیست زبان های برنامه نویسی طراحی سایت را بلد باشید، با این سیستم خیلی راحت می توانید سایت دلخواه خود را بسازید.
  • مناسب برای ساخت هر موضوع سایتی: وردپرس با پیشرفتی که طی این سال ها کرده می توانید انواع موضوعات سایت را برای خودتان بسازید. از موضوع فروشگاهی گرفته تا سایت های شرکتی و خدماتی که می توانید به راحتی درگاه پرداخت ایرانی وصل کنید و شروع به کسب درآمد کنید.
  • سفارشی سازی آسان: از مرحله نصب و راه اندازی تا انتخاب طراحی و سفارشی سازی سایتتان خیلی ساده و آسان و اگر اطلاعات کافی داشته باشید با پنلی فارسی و راحت قابل انجام است. اگر آموزش های رایگان سایت ما را دنبال کنید بهترین و راحت ترین مسیر یادگیری وردپرس را طی خواهید کرد و تبدیل به یک طراح حرفه ای سایت خواهید شد.
  • پنل مدیریت سایت ساده و فارسی: خوبی وردپرس این است که از زبان فارسی پشتیبانی می کند حتی وقتی که حرفه ای می شوید و سایت های پیچیده تر می سازید زبان پنل مدیریت و تنظیمات آن فارسی می باشد.
  • هزاران طرحی رایگان: طراحی های آماده و رایگانی وجود دارد که می توانید هر کدام هم تغییرات دلخواه خود را بدهید که تعداد آن ها بسیار زیاد می باشد. در هر موضوع سایتی می توانید این طرح ها را پیدا کنید و بین تعداد زیادی طرح مورد نظرتان را انتخاب کنید.
  • طراحی و شخصی سازی های دلخواه: انعطاف پذیری وردپرس نسبت به هر سیستم مدیریت محتوایی بالاست و دست مدیر سایت در شخصی سازی بسیار باز هست.
  • بی نهایت امکانات با افزونه: وردپرس تا همینجا تمام نمی شود، امکانات اضافی و یا امکانات خاصی وجود دارد که هر کسی شاید بخواهد در سایت خود استفاده کند و تبدیل به یک سایت حرفه ای شود. برای این کار افزونه هایی است که می توانید بی نهایت امکانات فوق حرفه ای به سایت خود اضافه کنید.
  • رعایت ریسپانسیو و نمایش در موبایل: یکی از نکات مهم در طراحی یک سایت، نمایش صحیح در موبایل است که وردپرس کاملا به صورت استاندارد از ریسپانسیو و نمایش مناسب در ابعاد مختلف پشتیبانی می کند.
  • امنیت: بحث امنیت در یک کسب و کار بسیار مهم است لازمه بدونید وردپرس از سایر سیستم های مدیریت محتوا امنیت بالاتری دارد. در واقع امنیت وردپرس بسیار بالاست اما همیشه امنیت قطعی نداریم اما سازندگان وردپرس مشکلات امنیتی ممکنه را طی این سال ها با اپدیت هایی که می دهند برطرف کرده اند و همچنین باز هم با اپدیت هایی که میدهند کوچکترین مشکلات امنیتی را برطرف می کنند همچنین با افزونه هایی که وجود دارد می توانید امنیت سایت خودتان را چند برابر کنید.
  • سرعت: سرعت سایت برای یک صاحب کسب و کار یا طراح سایت بسیار مهم است و از فاکتورهای مهم یک سایت حساب می شود. وردپرس با بهینه بودن خود سرعت مناسبی دارد و با انتخاب طرح یا قالب مناسب می توانید پرسرعت ترین سایت را داشته باشید.
  • سئو: یکی از موارد مهم که باعث می شود سایت شما در گوگل رتبه بهتری داشته باشد سئو است. سئو وردپرس تمام معیارهای سئو را برای یک رتبه عالی در گوگل فراهم ساخته است.

فصل سوم

نصب و راه اندازی سایت

در این بخش آموزش مختصری از نصب و راه اندازی سایت وردپرس داریم.
در کل با راه اندازی وردپرس به صورت پایه ای ترین شکل ممکن آشنا خواهید شد.
پس بیاید باهم شروع کنیم.

نصب و راه اندازی سایت

چگونه وردپرس دانلود کنیم؟

می توانید برای دانلود وردپرس به سایت fa.wordpress.org مراجعه نمایید همچنین می توانید از دکمه پایین به صورت مستقیم آخرین نسخه وردپرس دانلود نمایید.

دانلود و نصب وردپرس کاملا رایگان می باشد و می توانید بدون پرداخت هزینه ای آن را دانلود و استفاده کنید. بروزرسانی هایی که وردپرس میدهد هم از داخل خود پنل مدیریت قابل بروزرسانی می باشد.

چگونه وردپرس نصب کنیم؟

قبل از نصب قالب حتما باید یک هاست و دامنه تهیه کنید. پیشنهاد می کنم قبل از اینکه کاری انجام دهید، جلسات بعدی این دوره آموزشی که در رابطه با هاست و دامنه صحبت شده و ویدئویی می باشد را مشاهده کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

برای آموختن روش نصب می توانید آموزش نصب وردپرس را در سایت ما مشاهده کنید و یا از لینک های زیر استفاده کنید:

در ادامه و جلسات بعدی دوره رایگان با ما همراه باشید تا بتوانید یک سایت فوق حرفه ای را بسازید.

فصل چهارم

قالب وردپرس


در این فصل با قالب های وردپرس آشنا می شوید.
دنیای بزرگ در زمینه طرح های آماده با قابلیت شخصی سازی های فراوان!
با قالب ها می توانید طراحی دلخواه خودتان را داشته باشید و یک سایت با شکل دلخواه خودتان را بسازید.
در جلسات بعدی با نحوه کار با قالب های وردپرس به صورت عملی آشنا می شود و در این قسمت فقط توضیحات مختصری جهت آشنایی داده می شود

قالب وردپرس

قالب وردپرس چیست؟

قالب یا تم وردپرس چارچوب و کلیت وب سایت شما را تشکیل می دهد. در اکثر قالب ها موارد زیر فراهم می باشد:

  • طرح کلی سایت شما
  • رنگ بندی
  • فراهم کردن امکانات طبق موضوع قالب
  • الگوهای طرح کلی صفحات
  • تنظیمات ظاهری سایت

قالب های وردپرس در دسته های مختلف قرار دارند به طور مثال قالب های فروشگاهی ، شرکتی و… که بستگی به موضوع فعالیت شما دارد که در کدام دسته دنبال قالب مناسب بگردید.

قالب ها به دو دسته رایگان و پولی تقسیم می شوند که قالب های پولی داری هزینه های بسیار پایین به نسبت هزینه طراحی یک سایت دارند و قالب های رایگان که تعدادشان هم زیاد است را بدون هزینه می توانید استفاده نمایید.

تنها قالب های اورجینال استفاده کنید

نکته بسیار بسیار مهم این است که از چه قالب های رایگان چه قالب های وردپرس پولی را به صورت اورجینال استفاده کنید. در سراسر اینترنت قالب های پولی را به رایگان برای دانلود می گذارند اما اکثرا کسانی که این قالب ها را به صورت رایگان قرار می دهند فایل های تبلیغاتی و مخرب که امنیت سایتتان را بعد مدتی به خطر می اندازند و کسب و کارتان را خراب می کند در قالب ها قرار میدهد.

اورجینال بودن یعنی اینکه مطمئن شوید سایتی که این قالب را می فروشد آن را به صورت اورجینال خریداری کرده است.

وقتی که از اورجینال بودن قالب اطمینان حاصل کردید با خیال راحت می توانید از قالب استفاده کنید.

راهنمای انتخاب بهترین قالب

قالبی که ابتدا انتخاب می کنید بسیار مهم است چرا که ظاهر سایت شما را تشکیل می دهد و تنظیماتی در اختیار شما برای سفارشی سازی ظاهر سایتتان می گذارند. پس باید در انتخاب آن دقت کافی را داشته باشید.

معیارهایی که باید برای انتخاب یک قالب وردپرس داشته باشید:

  • مناسب موضوع کاری شما
  • ظاهر مناسب و استاندارد
  • امکانات آن
  • تنظیمات و سفارشی سازی ها
  • سرعت و بهینه بودن
  • ریسپانسیو بودن
  • هماهنگ بودن با افزونه های مورد نیاز

روش نصب قالب ، کار کردن با قالب و بهترین تنظیمات آن در جلسات بعدی همین دوره رایگان ویدئویی صحبت کردیم.

پس جلسات بعدی این دوره از دست ندید!

فصل پنجم

افزونه وردپرس


در این قسمت با افزونه ها آشنا می شوید.
افزونه های وردپرس مکمل سایت شما هستند.
می توانید با کمک آن ها بینهایت امکانات و ویژگی های جدید به سایتتان اضافه کنید.
در این قسمت با افزونه ها آشنا می شوید، پس شروع کنیم.

افزونه وردپرس

کاربرد افزونه وردپرس چیست؟

افزونه های وردپرس کدهای اضافه و آماده ای هستند که هر کدام برای فراهم سازی یک قابلیتی ساخته شده اند.

هر کدام یک کاربردی دارند مثلا یک افزونه پروفایل کاربران سایت را گسترش می دهد و یک افزونه امکان نمایش محتوای سایت با پرداخت هزینه را فراهم می سازد. این دو فقط مثالی بودند از بی نهایت امکاناتی که در اختیار می گذارند.

با افزونه ها قادر خواهید بود امکانات مختلف و حرفه ای را به سایت خود اضافه کنید. هر افزونه بسته کدی است که به سایت شما اضافه می شود و پنل تنظیمات مخصوص به خودش را نسبت به کارایی خود دارد.

افزونه ها به دو دسته رایگان که تعداد آن ها بی شمار است و پولی که شرکت های برنامه نویسی به صورت حرفه ای آن ها را ارائه می دهند تشکیل می شود.

دامنه کاربرد افزونه ها در وردپرس بسیار زیاد است اما با چند مورد از دسته بندی های محبوب آشنا شوید:

  • صفحه ساز ها: باعث می شوند بدون کدنویسی بتوانید صفحات سایت خود را در حد فوق حرفه ای به صورت ساده طراحی کنید.
  • پروفایل کاربری: هرچند که اکثر قالب ها به صورت اختصاصی ثبت نام کاربران می باشند اما افزونه هایی هم در این زمینه وجود دارند.
  • افزایش سرعت و سئو: باعث بهبود سئو و بهینه سازی بیشتر سایت شما می شوند.
  • امنیتی: بعضی افزونه ها هم هستند که امنیت سایت شما را بیشتر و بیشتر افزایش می دهند.
  • مارکتینگ: افزونه هایی هستند که برای بازاریابی و مارکتینگ سایت شما مفید می باشند.

محتویات یک افزونه

افزونه شامل فایل زیپی است که داخل آن کد های PHP و پوشه های مختلف وجود دارد. که برای نصب فایل زیپ را نیاز دارید و خود وردپرس کامل آن را بازگشایی کرده و افزونه را نصب می کند.

نصب افزونه الزامی است؟

هیچ الزامی در نصب افزونه های وردپرس نیست اما افزونه مثل مکمل سایت شماست و داشتن برخی افزونه ها برای موفقیت سایت ضروری می باشد. چرا که برای موفقیت در حوزه سایت نیاز دارید امکانات حرفه ای و خوبی در سایتتان ارائه دهید.

اما یک باور اشتباهی که میان تازه کاران است اینه که افزونه های زیادی برای قوی تر شدن سایت خود نصب می کنند. باید بدانید که بیش از حد نصب کردن افزونه ها برای سایت شما خوب نیست چرا که اگر بیش از حد باشه و سرور قوی نداشته باشید باعث کندی سایت شما می شود و یا ممکن است تداخل با قالب یا افزونه های دیگر سایت شما داشته باشد پس باید اطلاع کافی از افزونه ها داشته باشید و تنها ضروری ها را نصب نمایید.

دوره رایگان آموزش وردپرس

این صفحه، یک جلسه از دوره رایگان آموزش وردپرس می باشد. با مراجعه به صفحه زیر می توانید آموزش ها را از صفر تا صد ساخت و طراحی سایت دنبال کنید.

دوره رایگان آموزش وردپرس

دیدگاهی بنویسید

0