آموزش ساخت سایت

راهنمای قدم به قدم رایگان برای مبتدیان

این صفحه یک دوره رایگان صفر تا صد ایجاد وبسایت حرفه ای می باشد،
در این دوره کوتاه یاد خواهید گرفت چگونه سایت خود را از صفر تا صد خودتان بدون دانش برنامه نویسی بسازید.


هر ماه 500+ نفر با استفاده از ایران تمز و این صفحه سایت خود را می سازند

ساخت سایت

درباره این راهنمای قدم به قدم

از مبتدی تا یک سایت کامل


مطالب پیشرفته ساخت یک سایت حرفه ای، بسیار ساده ارائه شده است. حتی اگر دانشی از اینترنت ندارید می توانید سایت خود را با پنل فارسی بسازید و مدیریت کنید.

با بهترین سایت ساز دنیا


در این آموزش پلتفرم وردپرس را یاد خواهید گرفت که رایگان است و محبوبترین سایت ساز دنیاست. 95% از سایت های پر درآمد ایرانی با این سایت ساز فارسی و راحت ساخته شده اند.

صرفه جویی در هزینه و زمان


با این آموزش، بدون هزینه اضافه سایت راه اندازی کنید. تفاوتی ندارد سایتتان فروشگاه، شرکتی یا مربوط به کسب و کارتان باشد، هر نوع سایتی را می توانید راه بیندازید.

بروز و مسیر قدم به قدم


ممکن است آموزش های دیگر سخت یا گمراه کننده باشند اما این آموزش به صورت قدم به قدم مسیری که اکثر سایت های موفق رفتند را به شما نشان میدهد.

ساخت سایت به زبان ساده

دیگر نیاز نیست بابت ساخت سایت هزینه ای بپردازید خودتان می توانید هم سایت برای خودتان بسازید و هم از دیگران پروژه طراحی سایت دریافت کنید و کسب درآمد داشته باشید. در آموزش ساخت سایت یاد خواهید گرفت چگونه یک سایت پیشرفته به صورت رایگان راه اندازی کنید و آن را به سلیقه خود بدون دانش برنامه نویسی طراحی کنید.

قدم اول

انتخاب سرویس ساخت سایت


در قدم اول بررسی می کنیم کدام یک از سیستم های مدیریت محتوا و سایت سازهای دنیا بهترین است.
هرچند اگر از دنیای طراحی سایت کمی خبر داشته باشید پاسخ آن ساده است. چرا که وردپرس با اختلاف بهترین سایت ساز دنیا است.
حال بیاید قدم اول ساخت سایت را شروع کنیم…

انتخاب سرویس ساخت سایت

کدام سایت ساز بهترین است؟

قبل از ایجاد سیستم های مدیریتی مختلف ساخت وبسایت سخت و برای یادگیری آن نیز به زمان زیادی نیاز بود. Drupal ،Squarespace ،Joomla ،Shopif Wix و WordPress از جمله سیستم های مدیریتی وب سایت هستند که اصطلاحا به آنها CMS گفته می شوند. احتمالا هیچ یک به غیر از وردپرس را نمی شناسید. مشکل از شما نیست.

طبق آمارها بر اساس ارائه خدماتی عالی از طرف وردپرس نیمی از سایت های امروزی با این سی ام اس ساخته شده است. بنابراین شناخته تر میباشد. پولی بودن، نیاز به کدنویسی و سخت بودن یادگیری از جمله ایرادات دیگر CMSها است.

برای اطمینان از محبوبیت سیستم ها دو سایت معتبر builtwith و w3techs را مشاهده نمایید که به صورت سالانه و ماهانه به روز می شود و آمار سایت های ساخته شده با سیستم های مختلف را گزارش میدهد.

آمار استفاده از CMS یا سایت سازهای جهان

تصویر از سایت: w3techs

همانطور که مشاهده می کنید سیستم وردپرس، محبوبترین سیستم جهان است که باعث شده بیشتر سایت های موفق ایرانی هم با این سیستم ساخته شود.

اما چه چیزی باعث شد که وردپرس چندین برابر سایت های دیگر استفاده شود؟ اتفاقی نیست!

چرا از وردپرس برای ساخت سایت استفاده کنیم؟

حال بهتر است نقاط قوت وردپرس (wordpress.org) را در مقابل دیگر دیگر CMSها بررسی کنیم.

  • رایگان و نداشتن هزینه ای برای استفاده

برخلاف دیگر نرم افزارها نیازی به پرداخت حتی یک ریال هم برای نصب و راه اندازی آن نیست. وردپرس اوپن سورس است؛ بنابراین توسعه دهندگان زیادی در پشت پرده برای پیشرفت و تکامل این پلتفرم تلاش کرده اند.

  • هر نوع موضوع سایتی

هر نوع موضوع سایتی را می توانید با آن بسازید: فروشگاهی، شرکتی، خدماتی، آموزشی، محتوامحور، فروشگاه با چند فروشنده و… .

  • سفارشی سازی بدون کدنویسی

راحت قابل تنظیم است و می توانید با افزونه های موجود سایت خود را توسعه دهید. فرقی ندارد کسب و کارتان کوچک باشد یا بزرگ، با استفاده از وردپرس قالب های وردپرس و افزونه رایگان می توانید همه قسمت ها را به سادگی تغیر و پیشرفته تر کنید.

  • ایجاد حرفه ای ترین سایت ها

با وردپرس می توانید یکی از حرفه ای ترین سایت در دنیا را بدون سختی برای خود بسازید.

  • سایت فروشگاهی کامل بدون هزینه بالا

یکی از پرطرفدارترین نوع توسعه و طراحی وب سایت ها مخصوص فروشگاه های آنلاین است. شما با قالب و افزونه های رایگان موجود در مخزن وردپرس می توانید سایتی قوی را برای کسب و کار خود بدون پرداخت هزینه های بالا تدارک ببینید.

  • ریسپانسیو بودن در هر حالت

منظور از ریسپانسیو بودن واکنشگرایی و تنظیم صفحه وب سایت برای هر نوع دستگاهی است. از آنجایی که امروزه تبلت ها وگوشی ها نیز برای مشاهده سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد.

اهمیت این موضوع کاملا واضح و ملموس است. داشتن سایتی که واکنشگرا نیست، مخاطبان شما را ترغیب به دنبال کردن نمی کند. در وردپرس به استخدام فردی برای ریسپانسیو سازی نیاز ندارید.

  • منابع فراوان برای آموزش و کمک رسانی

وردپرس شناخته شده است و افراد زیادی را می توانید به عنوان نویسندگان و توسعه دهندگان سایت خود استخدام کنید. از طرف دیگر اگر زمان کافی برای مدیرت سایت داشته باشید به سرعت می توانید بر طبق آموزش های موجود یادگیری را شروع کنید.

هزینه ساخت وبسایت با وردپرس چقدر است؟

همانطور که قبلا گفته شد نصب و راه اندازی وردپرس رایگان است و هزینه ای از این بابت به هیچ وجه پرداخت نخواهید کرد. اما برای ساخت وبسایت با هر سی ام اسی نیاز به دامنه و هاست دارید.

در واقع دامنه نام سایت اینترنتی شما است که هر کسی با وارد کردن آن در مرورگر می تواند به محتوای سایت شما دسترسی داشته باشد.

برای نگهداری اطلاعات و فایل های سایت به فضایی نیاز دارید که این فضا را با نام هاست میشناسیم. برای خرید هاست و دامنه باید به سایت های ارائه دهنده این خدمات مراجعه کرده و بر اساس نیاز خود اقدام به خرید کنید. در ادامه به صورت تخصصی تر به تعریف هر یک خواهیم پرداخت.

آیا با این آموزش می تونیم سایت بسازیم؟

بله! به راحتی می توانید با این دنبال کردن این آموزش سایتی کامل و حرفه ای بسازید.

به شما نیز این اطمینان داده می شود با مطالعه این مقاله و انجام قدم به قدم مراحل گفته شده موفق خواهید شد سایتی فوق حرفه ای و باکیفیت برای خود بسازید. قبل از شروع به ساخت سایت به خودتان قول دهید کامل آموزش چگونه سایت بسازیم را دنبال کنید و به آن عمل کنید.

سایت ما به آدرس iranthemes.com هم وردپرس می باشد. تصاویر زیر نمونه های کوچک از سایت هایی که می توانید با این آموزش و وردپرس بسازید:

نمونه ای از سایت های ساخته شده با وردپرس

 

قدم دوم

راهنمای تهیه دامنه و هاست


در این قدم یکی از اساسی ترین بخش های ایجاد سایت را پیش میبریم.
یعنی هاست و دامنه، مکانی که اطلاعات سایتتان نزد شرکتی نگه داری می شود که باید قابل اعتماد و کیفیت مناسب داشته باشد.
چرا که روی سایت شما تاثیر مستقیم خواهد داشت.
این قدم به خوبی دنبال کنید تا در آینده به مشکل برنخورید.

راهنمای تهیه دامنه و هاست

هاست و دامنه چیست؟

قبل از دیدن آموزش ساخت یک سایت باید دامنه و هاست را به طور کامل بشناسید و به اهمیت آنها پی ببرید.

هر سایت به طور اختصاصی یک نام برای خود باید داشته باشد که این نام به صورت منحصر به فرد است و تنها یک نفر میتواند صاحب آن باشد. در زمان خرید دامنه باید پسوندی نیز انتخاب کنید. اکثر افراد با پسوندهای .org، .com و .ir آشنایی دارند.

این در حالی است که چندین پسوند در دنیا وجود دارد که برای کاربردهای خاصی تقسیم بندی صورت گرفته است. برای انتخاب نام دامنه صحیح و کاربردی باید یک سری اصول را رعایت کنید که در ادامه مقاله آموزش ساخت سایت به آن میپردازیم.

در مورد هاست نیز قبلا اشاره کردیم برای نگهداری اطلاعات سایت به فضایی نیاز دارید که باید قبل از ساخت سایت آن را تهیه کنید. انواع مختلف دسته بندی برای هاستینگ ها وجود دارد که شامل موارد زیر است.

  • میزبانی وب اشتراکی
  • نمایندگی میزبانی وب
  • میزبانی وب رایگان
  • میزبانی سرور مجازی
  • میزبانی اختصاصی
  • فضای میزبانی سرور
  • میزبانی وب ابری
  • میزبانی خوشه ای

دامنه و هاست از کجا تهیه کنیم؟

موضوع بعدی که حتما برای شما نیز در مورد ساخت یک سایت سوال است، انتخاب جایی برای تهیه هاست و دامنه می باشد. بهتر است در این مورد دقت لازم را به خرج دهید چراکه داشتن هاستی با عملکرد ضعیف می تواند سرعت سایت شما را بسیار کاهش دهد. در نتیجه آن، کم کم باعث از دست رفتن مخاطبانتان می شود.

پیشنهاد ما انتخاب سایت سرورپارس است. اما شما می توانید از هر جای قابل اعتماد که خدمات خوبی ارائه می دهند را به عنوان سایتی برای تهیه هاست و دامنه خود برگزینید.

برای اطلاعات بیشتر هم می توانید مقاله شرکت هاست وردپرس را بخوانید و با بهترین ها آشنا شوید.

چرا ما میزبانی سرورپارس پیشنهاد می کنیم؟

سرورپارس جزو محدود ارائه دهنده خدمات هاست وردپرس است که توانسته با ارائه بستری استاندارد و ایمن برای ساخت وبسایت وردپرسی به وجود بیاورد. عملکرد خوب، سرعت بالا، بکاپ گیری روزانه، امنیت و پشتیبانی خوب از جمله ویژگی های مهمی است که باید یک شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی داشته باشد. سون هاست نیز با داشتن این قابلیت ها توانسته جزو گزینه های پیشنهادی ما قرار بگیرد.

چگونه بهترین دامنه را انتخاب کنیم؟

انتخاب دامنه نیز به همین سادگی ها هم که فکر می کنید نیست. شما باید قوانین انتخاب دامنه را آموزش ببینید. انتخاب اصولی نام دامنه تاثیر زیادی بر روی مخاطب و سئو دارد و از بسیاری اشتباهات رایج جلوگیری می کند. بنابراین باید چهارچوب آن را قبل از خرید دامنه و یادگیری در مورد چگونه سایت بسازیم بدانید. به طور کوتاه در زیر به چهارچوب چگونگی انتخاب بهترین دامنه اشاره خواهیم کرد.

  • سعی کنید کلمه کلیدی مربوط به کسب و کار خود را در نام دامنه جای دهید چراکه موتورهای جستجو را از نوع فعالیت خود بهتر آگاه می کنید.
  • از پسوندهای شناخته شده و معتبر استفاده کنید. چراکه احتمال دارد فردی بر اثر ناآگاهی در ادامه دامنه شما .com و یا .ir نیز بنویسند.
  • طولانی بودن نام دامنه باعث می شود به راحتی در ذهن نماند و در نهایت به فراموشی سپرده شود. بنابراین بهتر است از دامنه های 10 کارکتری استفاده کنید.
  • سعی کنید کلماتی که تلفظ و نوشتار یکسانی ندارند را در لیست بهترین دامنه ها انتخاب نکنید. چراکه احتمال خطا در تایپ نام دامنه وجود دارد.
  • نام دامنه را از قصد با غلط املایی ثبت نکنید. چون احتمالا مخاطبان شما با بی توجهی به سایت رقیب مراجعه خواهد کرد.
  • قبل از انتخاب نام کسب و کار خود را بررسی و در مورد آن تحقیق کنید. تا با نام یکسان فعالیت های متفاوتی نداشته باشید.
  • از انتخاب نام های جزئی تر پرهیز کنید. این کار باعث می شود اگر روزی تصمیم به توسعه کسب و کارتان بگیرید نتوانید از دامنه استفاده کنید و تمامی زحماتی که کشیده اید را از دست می دهید.

قدم سوم

نصب و طراحی سایت خود


در این قدم یکی از اساسی ترین بخش های ایجاد سایت را پیش میبریم.
یعنی هاست و دامنه، مکانی که اطلاعات سایتتان نزد شرکتی نگه داری می شود که باید قابل اعتماد و کیفیت مناسب داشته باشد.
چرا که روی سایت شما تاثیر مستقیم خواهد داشت.
این قدم به خوبی دنبال کنید تا در آینده به مشکل برنخورید.

راهنمای نصب و طراحی سایت خود

نصب سایت وردپرس

همراه ما باشید تا گام بعدی ساخت سایت یعنی نصب وردپرس را قدم به قدم آموزش ببینید.

برای آموزش نصب ویدئویی می توانید از لینک های زیر استفاده نمایید اگر هاستتون cPanel هست (هاستی که در همین آموزش خریداری شد)، اولین لینک مشاهده کنید:

1. آخرین نسخه را از سایت رسمی وردپرس دانلود کنید کافیست اینجا کلیک کنید.

دانلود وردپرس فارسی

2. وارد هاست بشوید و از بخش FILES، File Manager را انتخاب کنید.

بخش فایل منیجر هاست

3. پوشه public_html را باز کنید. (توجه داشته باشید که داخل آن خالی است و از این بابت نگران نباشید)

4. بر روی گزینه Upload کلیک کرده و فایل زیپ دانلود شده از سایت وردپرس را انتخاب و اجازه دهید مراحل آپلود تمام شود.

بخش آپلود در هاست

5. داشتن حجم بالا فایل وردپرس علتی است که آن را به صورت زیپ آپلود کردیم وگرنه نمی توانیم از آن در داخل هاست استفاده ای داشته باشیم. به همین منظور باید بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه Extract را برگزینید. پس از اتمام مراحل خارج شدن از حالت فشرده، پوشه ای یکسان با نام فایل زیپ ایجاد خواهد شد. وارد آن شوید.

آپلود و استرکت وردپرس برای ساخت سایت

6. با زدن گزینه Select All تمامی فایل های موجود را به حالت انتخاب دربیاورید. سپس با کلیک بر روی گزینه Move اقدام به انتقال فایل ها به مسیر /public_html کنید.

انتقال فایل های وردپرس

7. پس از انتخاب Move صفحه جدیدی باز خواهد شد. مسیر را وارد کنید و با کلیک بر روی Move File(s) صبر کنید تا مراحل انتقال به اتمام برسد.

مسیر public_html و گزینه move files

8. حال باید پایگاه داده خود را بسازید. برای ساخت آن باید دوباره به هاست وارد شوید و این بار از بخش DATABASES گزینه MySQL را بزنید. 3 گام برایتان نمایش داده خواهد شد.

9. در گام اول باید نام دلخواهی برای پایگاه داده وارد و ایجاد کنید.

ساخت دیتابیس جدید

10. گام بعدی برای ایجاد یوزرهای دیتابیس است. که باید اطلاعات نام و پسورد را در این قسمت با دقت وارد کنید.

افزودن نام کاربری جدید به دیتابیس

11. گام آخر مربوط به ایجاد ارتباط بین یوزر و دیتابیس است که باید نام آنها را در باکس های موجود تایپ کنید.

مرحله افزودن نام کاربری و دیتابیس

12. کم کم به آخرین مراحل چگونه سایت بسازیم نزدیک می شوید. این قسمت مربوط به نصب وردپرس بر روی هاست است اما ما دیگر با هاست کاری ندارید. برای انجام این کار باید آدرس سایت و یا همان نام دامنه را در تب مرورگر خود وارد کرده و اینتر بزنید تا ورود به پنل مدیریت وردپرس خود بشوید.

نکته: در صورتی که این صفحه تصویر پایین را مشاهده نکرده اید و مراحل بالا را به درستی انجام داده اید، با هاست خود در ارتباط باشید و مشکل را جویا شوید.

13. زبان سایت را انتخاب کنید و صفحه جدید باز شده را مطالعه و دکمه “بزن بریم!” را کلیک کنید.

14. در ادامه باید نام پایگاه داده، نام کاربری، رمز و میزبان پایگاه داده را وارد کنید. تمامی این اطلاعات را در زمان ایجاد پایگاه داده دارید، بغیر از میزبان پایگاه داده که باید از ارائه دهنده سرویس میزبانی اطلاعات آن را دریافت کنید.

15. در نهایت با صفحه ای که شامل عنوان “اطلاعات مورد نیاز” است، روبرو خواهید شد این قسمت بعدا قابل تغیر است. اما با پر کردن این بخش مراحل ساخت سایت و چگونه سایت بسازیم به اتمام می رسد.

صفحه نصب وردپرس

نکته مهمی که در این صفحه بهتر است رعایت کنید، فعال کردن گزینه نمایش به موتورهای جستجو است. سایت شما جدید است و هیچ محتوایی ندارد و احتمالا مدام در حال تغیر باشید. بنابراین برای بهبود و پایه ای کار کردن سئو سایتان بهتر است از تاثیر فعال کردن این گزینه غافل نشوید.

انتخاب قالب سایت

قالب پیشفرضی که پس از اتمام سایت خواهید دید بسیار ساده است و اغلب از همان ابتدا باید به دنبال انتخاب قالب جدید برای ساخت سایت باشید. قبل از دیدن مراحل آموزش انتخاب قالب وردپرس بهتر است بدانید انتخاب نوع قالب باید به حرفه شما نزدیک باشد. به این معنی که اگر قالب تجاری نصب کنید یک وب سایت حرفه ای خواهید داشت.

برای تعویض و نصب قالب کافیست مراحل زیر را طی کنید:

  • ابتدا باید به بخش پیشخوان وردپرس وارد شوید و از منو موجود نمایش را پیدا کرده و گزینه پوسته ها را کلیک کنید.
  • صفحه نمایش داده شده لیستی از پوسته های از قبل دانلود شده را نمایش می دهد که شما این بخش را برای اولین بار با یک پوسته خواهید دید. برای انتخاب روی هر یک بایستید و پس از دیدن پیش نمایش زنده می توانید در صورت خواست خود فعال کنید.

افزودن قالب وردپرس برای ساخت ظاهر سایت

  • با استفاده از گزینه افزودن که در تصویر علامت گذاری شده میتوانید به لیستی از پوسته های رایگان دسترسی پیدا کرده و به دلخواه یکی را دانلود و نصب کنید.

نصب قالب وردپرس برای سایت

  • البته به غیر از روش گفته شده میتوانید فایل فشرده ای را که از جایی دانلود یا خریده اید را با زدن افزودن پوسته آپلود کنید و سپس مراحل نصب و به روزرسانی را انجام دهید.

اپلود قالب جدید وردپرس

  • فرقی ندارد با کدام روش قالبی را فعال کنید. در نهایت با رفرش دوباره سایت تغیرات زیادی را خواهید دید.
  • بر روی قالب فعال شده گزینه ای با نام سفارشی سازی میبینید که با کلیک بر روی آن به صفحه ای منتقل خواهید شد که میتوانید تغیراتی رنگ و یا منو را اعمال کنید.

سفارشی سازی تنظیمات قالب سایت

برای اطلاعات بیشتر می توانید آموزش ویدئویی نصب قالب را مشاهده کنید تا مشکلی در نصب نداشته باشید.

افزودن محتوا در سایتتان

برای ایجاد محتوا نیاز به نصب افزونه خاصی ندارید و به طور پیشفرض ادیتور گوتنبرگ فعال است که امکان تغیر آن وجود دارد. در ابتدا باید از پیشخوان به منو نوشته ها سپس افزودن نوشته بروید. با صفحه ای شبیه به عکس زیر روبرو خواهید شد.

اگر وب سایتتان بر روی زبان فارسی تنظیم شده باشد این قسمت را فارسی خواهید دید. همانطور که از عکس بالا مشخص است در قسمت “افزودن عنوان” باید عنوان جذابی را برای محتوای خود بنویسید. در قسمت پایین تر نیز میتوانید هر آنچه به عنوان مربوط است را یادداشت کنید. پس از اتمام باید دو تب موجود در سمت چب را پر کنید.

آموزش نوشتن و ارسال اولین مطلب در سایت

در تب نوشته تمامی اطلاعات مربوط به دسته، برچسب و تصویر شاخص قابل تنظیم است. اما در قسمت بلوک کاملا اطلاعاتی در مورد بلوک متن به شما داده خواهد شد. در بخشی که نوشته می نویسید یک علامت + میبینید که با کمک آن میتوانید ابزارهای مختلفی را در داخل مقاله به کار ببرید. از جمله این موارد میتوان به عکس، کد و پاراگراف اشاره کرد.

هر افزونه جدیدی که نصب کنید. اگر قابلیت استفاده در داخل متن را داشته باشد. با زدن علامت + میتوانید از لوگو ایجاد شده، افزونه را به کار بگیرید. برای درک کامل در زیر به استفاده از چند نمونه اشاره خواهیم کرد.

  • از بین گزینه های موجود که با زدن + دیده میشود عکس را انتخاب کنید. سپس با زدن گزینه بارگذاری می توانید عکسی را به کتابخانه وردپرس اضافه کرده و در نهایت در داخل این محتوا به مخاطب نمایش دهید.

آپلود تصویر در سایت وردپرسی

  • این بار گزینه ویدئو را انتخاب می کنیم و دوباره نیاز به بارگذاری دارید. مثل نمونه قبل عمل بارگذاری را انجام دهید.
  • به عنوان مثالی دیگر افزونه ای با نام WP Call Button را نصب کرده ایم. این افزونه در داخل متن ها قابل استفاده است؛ بنابراین با زدن علامت + میتوانیم گزینه اضافه شده را ببینیم که با کلیک بر روی آن یک دکمه تماس با تنظیمات پیشفرض خودش نمایش می دهد.

افزودن المان های مختلف در مطلب سایت شما

می توانید برای آموزش کامل نوشتن محتوا در سایت، آموزش زیر را ببینید:

تنظیمات مهم سایت شما

قطعا یکی از مراحل مهم ساخت وبسایت و یادگیری در مورد چگونه سایت بسازیم اعمال تنظیمات مربوط به آن است. از جمله این موارد میتوان به منو، عنوان سایت، بخش کامنت و نظرات اشاره کرد. در زیر نحوه اعمال تغیرات چند تنظیمات مهم که برای ساخت سایت ضروری است را آموزش می دهیم.

ساخت یک منو در سایت

هر سایت منو خاص خود را دارد که در ساخت سایت جدید حتما به تغیر آن نیاز خواهید داشت. برای انجام تغیرات و یا ایجاد منو جدید از پیشخوان وردپرس به نمایش بروید و گزینه فهرست ها را بزنید. در صفحه باز شده نام فهرست دلخواه را وارد کرده سپس بر روی دکمه آبی رنگ با عنوان ایجاد فهرست کلیک کنید.

ساخت منو در سایت

اگر دقت کرده باشید میبینید قسمت راست قبل از کلیک بر روی دکمه ذخیره فهرست غیر فعال بوده اما پس از ایجاد، بخش “افزودن گزینه های فهرست” فعال میشود و با استفاده از آن میتوانید منو خود را بسازید. به این صورت که نسبت به تقسیم بندی موجود میتوانید با زدن تیک به منو اضافه کنید.

افزودن منو به فهرست سایت

با تغیر جایگاه نیز میتوانید به حالت زیر منویی از منو تبدیل کنید.

اولین فهرست شما برای نمایش منو در سایت

تنظیمات وردپرس نوشتن عنوان سایت

در زمان شروع ساخت وبسایت اطلاعات پایه ای را باید وارد کنید و بدون آنها تقریبا سایت ناقص است. برای تنظیمات باید وارد گزینه عمومی شوید و از ابتدا تا انتهای موارد نوشته شده را مطالعه و اقدام به تکمیل آنها بکنید. عنوان سایت، معرفی کوتاه، آدرس وردپرسی، ایمیل، نقش کاربر تازه، ساختار زمان، روز آغازین هفته، زبان و تاریخ سایت از جمله گزینه های مهم این بخش است.

تنظیمات عمومی سایت

بخش خواندن مشخص کردن صفحه اصلی سایت

از قسمت پیشخوان وردپرس به تنظیمات و سپس خواندن مراجعه کنید. تا مشخص کنید چه محتوایی در چه تعداد و در کدام صفحه نمایش داده شود. همچنین پس از تکمیل همه مراحل سایت که دیگر آماده فعالیت همگام با اصول سئو هستید می توانید تیک گزینه “نمایش یه موتورهای جستجو” را بردارید.

تنظیمات عمومی بخش خواندن

بخش کامنت و نظرات

انجام تنظیمات برای کامنت ها و نظرات در ساخت سایت اهمیت زیادی دارد. چراکه احتمال وجود کامنت های بی ربط و مضر وجود دارد. برای جلوگیری از این موارد باید در این بخش از چگونه سایت بسازیم با تنظیمات آن آشنا شوید. برای انجام این کار به تنظیمات پیشخوان وردپرس بروید و گزینه گفتگوها را انتخاب کنید.

تنظیمات بخش گفت و گو (نظرات) سایت شما

در این قسمت میتوانید عکس افراد ناشناس، نمایش دیدگاه های جدید، بررسی از نظر داشتن لینک و نمایش دادن یا ندادن قبل از تایید مدیر را تنظیم کنید. تمامی موارد نوشته شده به زبان فارسی است و احتمال به وجود آمدن خطا وجود ندارد.

برای توضیحات بیشتر می توانید ویدئو آموزش زیر را مشاهده کنید:

سفارشی سازی با افزونه ها

افزونه ها نقش پر رنگی در ساخت وبسایت دارند. در این قسمت قصد داریم شما را با نحوه نصب افزونه ها آشنا کنیم. علاوه بر آن چند مورد از افزونه رایگان ضروری وردپرس را معرفی خواهیم کرد همراه ما باشید.

نصب افزونه کاری آسان است برای این کار از منو پیشخوان وردپرس باید به مسیر افزونه ها > افزودن بروید و نام و یا کلمه کلیدی مربوط به افزونه ای که قصد نصب آن دارید را جستجو کنید. پس از وارد کردن کلمه کلیدی با لیستی از پیشنهادها روبرو خواهید شد که باید از بین آنها افزونه مورد نظر را بیابید. سپس گزینه نصب کنار پلاگین را بفشارید و منتظر نصب بمانید.

افزودن افزونه در سایت شما

بعد از اتمام مراحل نصب گزینه دیگری با عنوان فعال سازی نمایش داده خواهد شد که با کلیک آن میتوانید صبر کنید تا فعال شود. شما در صورتی میتوانید از فعال سازی درست پلاگین مطمئن باشید که به صفحه افزونه های نصب شده منتقل شوید. حال میتوانید از پلاگین نصب شده بر روی وردپرس استفاده کنید.

نصب افزونه جدید

نکته مهمی که باید در انتخاب پلاگین ها در نظر بگیرید سازگار بودن آن با وب سایت شما و نظرات دیگر کاربران است. چراکه به معنی داشتن کیفیت بالا تلقی میشود. حال بهتر است چند مورد از افزونه های مهم با کارایی عالی معرفی شده در زیر را مطالعه بفرمایید.

  • WPForms: در کمترین زمان به صورت کشیدن و رها کردن میتوانید فرمی را برای نظرسنجی، تماس، سفارش های آنلاین و … ایجاد کنید.
  • Yoast SEO: یکی از معروفترین پلاگین های امروزی است که بیش از 5 میلیون بار نصب شده و در حال استفاده می باشد. همانطور که از نام آن پیداست برای کسب رتبه بالا در موتورهای جستجو ارائه شده است.
  • WP Rocket: سرعت سایت بسیار مهم است. برای افزایش سرعت حتما باید از این افزونه کمک بگیرید.
  • SEMRush: این افزونه کمک خوبی به سئو سایت خواهد کرد. با نصب پلاگین SEMRush می توانید از ایرادات خوانایی، طول متن و پیشنهادات کلمه کلیدی مطلع شوید.
  • Contact Form 7: به هر حال هر سایتی با هر حوزه فعالیتی باید برای ایجاد ارتباط با مخاطبانشان فرمی داشته باشند. شما نیز با این افزونه رایگان میتوانید بدون کد نویسی و اجرای مراحل سخت، یک فرم تماس در وردپرس ایجاد کنید.
  • Duplicator: با استفاده از این افزونه میتوانید عمل کپی برداری، گرفتن نسخه پشتیبان و انتقال برگه ها، نوشته ها و … را انجام دهید. برای آموزش گرفتن بسته نصبی اینجا کلیک کنید.

تبدیل سایت به فروشگاه اینترنتی (دلخواه)

احتمالا شما میخواهید سایت فروشگاهی داشته باشید. برای اینکار نیاز به طی کردن مراحل سخت کدنویسی ندارید. تنها کافی است افزونه ووکامرس را بشناسید و با نصب و فعال سازی آن سایت خود را به فروشگاه اینترنتی تبدیل کنید.

افزونه ای محبوب در این زمینه: WooCommerce

پلاگین ووکامرس تمامی امکانات و ویژگی های مهمی را که یک فروشگاه اینترنتی باید داشته باشد را در خود جای داده است. برای نصب و استفاده از آن نیاز به پرداخت هزینه ای ندارید و کاملا رایگان در اختیارتان قرار داده شده است. از جمله ویژگی های مهم این افزونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ایجاد محصول به سادگی است و هر کسی با یک بار امتحان کردن می تواند روزانه چندین محصول را ثبت کنید.
  • محدودیتی برای ایجاد محصول ندارید.
  • تنها برای فروش محصولات فیزیکی نیست و میتوان محصولات مجازی مثل دانلود پی دی اف را نیز با استفاده از آن به فروش برسانید.
  • با وجود امکان ایجاد دسته بندی و برچسب ها می توانید محصولات را برای کاربران قابل دسترس تر قرار دهید. البته هیچ محدودیتی برای ایجاد این موارد نیز ندارید.
  • هر محصول با یک ویژگی به فروش نمی رسد. شما می توانید برای هر محصول به طور اختصاصی ویژگی هایی را ثبت کنید.
  • ایجاد گالری و تصاویر وجود دارد که می تواند بسیار برای معرفی محصول کمک کننده باشد. وجود امکان بزرگ نمایی، پلاگین را چندین برابر محبوب کرده است.
  • امکان ارسال خبرنامه وجود دارد.
  • میتوانید برای هر محصول مالیاتی را ثبت کنید تا در هنگام محاسبه هزینه این مورد را نیز در نظر بگیرد.
  • امکان گرفتن گزارش وجود دارد. گزارش گیری کمک میکند بدانید چه محصولی بیشتر فروش داشته؛ بنابراین نسبت به آنها برای ادامه راه فروشگاه اینترنتی مسیر خوبی را در نظر بگیرید.
  • امکان تنظیم برای نمایش محصولات جدید و بیشترین بازدید وجود دارد.
  • انواع روش های حمل و نقل را می توانید برای فروش تعریف کنید.
  • محاسبه هزینه حمل و نقل را بر اساس حجم و وزن می تواند محاسبه کند.

برای راهنمای ویدئویی تبدیل افزونه ووکامرس روی لینک زیر کلیک کنید:

سوالات متداول

چگونه از ساخت سایت کسب درآمد کنیم؟

با پیشرفت در وردپرس و ساخت سایت می توانید از طریق طراحی سایت برای دیگران با وردپرس و همین آموزش ها، سفارش بگیرید و کسب درآمد کنید. همچنین از سایتی که برای خود میسازید هم بستگی به جوزه ای که وارد می شوید می توانید درآمد بالایی داشته باشید.

آیا برای سفارشی سازی سایت به کدنویسی نیاز داریم؟

اگر قالبی را با سلیقه خود پیدا کرده باشید نیازی به کدنویسی ندارید. تنها کافیست به بخش سفارشی سازی مراجعه کرده و هر آنچه در مورد رنگ و طرح نیاز به تغیرات دارد را اعمال کنید. در صورتی نیاز به کدنویسی وجود دارد که قالب مد نظر به تغیرات اساسی نیاز داشته باشد.

چگونه میتونم یک وبسایت با چند فروشنده وردپرس راه اندازی کنم؟

بله! راه اندازی این نوع وب سایت وردپرسی بسیار ساده است. چراکه می توانید با افزونه های چند فروشندگی آشنا شوید و از آنها استفاده کنید. از جمله این پلاگین ها میتوان دکان را نام برد. پس از تهیه کردن آن اجازه ایجاد هر تغیرات و قوانینی که می خواهید برای فروشندگان وجود داشته باشد را اعمال کنید.

چگونه بازدید سایت خود را افزایش بدم؟

راه های مختلفی برای افزایش بازدید سایت وجود دارد. از جمله این موارد میتوان به ساخت ویدیو، پادکست، تولید محتوای متنی جذاب، انتشار مقالات در دیگر سایت ها برای معرفی خودتان اشاره کرد. همچنین ضروری است سئو وردپرس را بلد باشید تا بتوانید بازدید سایت را افزایش دهید.


دیدگاهی بنویسید

2

  1. محسن
    26 دی 1400 ساعت 09:36

    با عرض سلام و خسته نباشید
    چقدر راحت بود من قبلا برای ساخت سایت با همین روش چند میلیون پول پرداخت کردم خوشحالم که با سایت شما آشنا شدم تونستم سایت بعدیمو بسازم
    تشکر فراوان

    • پدرام تبریزی
      26 دی 1400 ساعت 12:31

      سلام و درود
      از نظر ارزشمند شما سپاسگزاریم.