جلسه 15: برگه ها در وردپرس
به مقاله آموزشی برگه جدید در وردپرس خوش آمدید. در این مقاله آموزشی میخواهیم شما را با نحوه مدیریت برگه ها و ایجاد برگه جدید در وردپرس آشنا کنیم و به طور کامل این موضوع را برای شما شرح خواهیم داد. برگه ها مانند همان نوشته ها، البته خیلی ساده تر و با تنظیمات کمتر هستند. جهت آشنایی با این بخش از وردپرس، با ما همراه باشید.
برگه ها در وردپرس
دسترسی به لیست برگههای موجود در وردپرس بسیار ساده است. در منو سمت راست پیشخوان مدیریت وردپرس، یک گزینه به نام برگهها وجود دارد که با کلیک روی آن گزینه، به صفحه لیست برگه های موجود در سایت هدایت میشوید. در این صفحه، تمام برگه ها، اعم از منتشر شده، پیش نویس، خصوصی و برگه های حذف شده قابل مشاهده هستند. در بالای این صفحه، یک فیلتر وجود دارد که دارای گزینههایی به صورت پیشفرض میباشد.
این گزینه ها شامل موارد زیر هستند:
- همه: تمام برگههایی که در سایت شما وجود دارد، این این بخش نمایش داده میشود.
- منتشر شده: برگههایی که در سایت شما منتشر شده باشند و برای کاربران قابل مشاهده باشند، در این بخش قرار میگیرند.
- پیش نویس: برگههایی که در حال طراحی و ساخت و فعلا نیمه کاره هستند و یا اینکه توسط خود شما به صورت پیش نویس ذخیره شدهاند، در این بخش قرار میگیرند.
- زباله دان: برگههایی که توسط شما حذف شده باشند در این بخش قرار میگیرند و اگر از این بخش هم توسط خودتان حذف شوند، دیگر قابل بازیابی نیستند.
شما تمام اقدامات لازم در مورد برگه ها را میتوانید از طریق این بخش انجام دهید. اقداماتی نظیر، ایجاد برگه جدید، ویرایش برگه ها، حذف برگه ها، تغییر حالت برگه ها (منتشر شده یا پیش نویس یا خصوصی) و غیره از طریق این صفحه قابل انجام است.
کاربرد برگه و تفاوت آن با نوشته
برگه ها تقریبا مانند نوشته ها هستند. از نظر ایجاد و ویرایش و حذف و غیره، تا مقدار بسیار زیادی شبیه به هم هستند و تفاوتی ندارند. البته، برگه ها بسیار ساده تر از نوشته ها هستند و ساخت یک برگه جدید در وردپرس بسیار ساده تر از ساخت نوشته ها در وردپرس است. برای مثال، در برگه ها خبری از برچسب ها و دسته بندی ها نیست، در حالی که هنگام ایجاد نوشته در وردپرس، شما باید دسته بندی و برچسب های مناسب برای آن نوشته انتخاب میکردید، اما برگه ها نیازی به آن تنظیمات ندارند. برگه ها برای صفحات ثابت وب سایت شما به کار میروند. صفحاتی مانند: صفحه اصلی، درباره ما، تماس با ما و غیره در حالی که از نوشته ها برای مطالبی که هر روز در حال آپدیت هستند باید استفاده کنید. مثلا در بخش وبلاگ سایت خود، نمیتوانید از برگه ها برای ایجاد مطلب جدید استفاده کنید و باید از طریق نوشته ها اقدام کنید تا بتوانید مطالبتان را به خوبی برای کاربران دسته بندی کنید. پس همانطور که گفته شد، از برگه ها برای ساخت صفحات ثابت سایت خود باید استفاده نمایید. مثلا یک برگه با نام تماس با ما ایجاد میکنید و آنرا در منو سایت قرار میدهید تا کاربران شما برای برقراری ارتباط با شما، از آن صفحه استفاده نمایند.
برگه جدید در وردپرس
برای ایجاد برگه جدید در وردپرس، دو حالت وجود دارد، یکی ورود مستقیم به صفحه برگه جدید از طریق منو سمت راست پیشخوان مدیریت، و یک راه دیگر، از طریق صفحه برگه ها میباشد. جهت ایجاد برگه جدید، ابتدا به انتهای آدرس سایت خود، عبارت wp-admin/ را اضاف نمایید. سپس با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود، وارد پیشخوان مدیریت سایتتان شوید. داخل پیشخوان مدیریت، از منو سمت راست، ماوس خود را روی گزینه ”برگهها“ نگه دارید و سپس روی گزینه ”افزودن جدید“ کلیک کنید. در صفحه باز شده، شما تمام قابلیت های مورد نیاز جهت ساخت یک برگه جدید را خواهید داشت.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، صفحه افزودن برگه جدید در وردپرس بسیار ساده تر از افزودن نوشته میباشد و تنظیمات کمتری دارد. این صفحه دارای ۳ بخش اصلی میباشد که شامل موارد زیر هستند:
- عنوان برگه
- پیوند یکتا (url – لینک) برگه
- محتوا برگه
بخش عنوان برگه، برای مشخص کردن کردن نام اصلی برگه میباشد. سعی کنید عنوان برگه شما، بیش از حد طولانی نباشد. برای مثال برای برگهای که میخواهید درباره خود یا مجموعهتان توضیح دهید، میتوانید عنوان ”درباره ما“ را وارد نمایید. بخش بعدی، پیوند یکتا میباشد. پیوند یکتا همان لینک برگه یا URL برگه شما میباشد که وقتی کاربر وارد آن لینک شود، به صفحه برگه شما هدایت خواهد شد. پیوند یکتا به صورت پیشفرض، همان عنوان صفحه شما خواهد بود و در بخش هایی عنوان شما دارای فاصله بین دو کلمه باشد، در پیوند یکتا به جای فاصله، خط تیره گذاشته میشود. برای درک بهتر، به مثال زیر توجه کنید: عنوان: خرید قالب فارسی پیوند یکتا: خرید-قالب-فارسی
شما میتوانید با کلیک روی گزینه ”ویرایش“ پیوند یکتا مرتبط با برگه خود را تغییر داده و روی عبارت دلخواه تنظیم کنید. مثلا اگر عنوان برگه شما تماس با ما است، میتوانید پیوند یکتا را Contact-us قرار دهید. در هر صورت سعی کنید این پیوند، با موضوع برگه و عنوان شما همخوانی داشته باشد. بخش بعدی در صفحه افزودن برگه، بخش محتوا برگه میباشد که اصلیترین بخش در امر ایجاد برگه جدید میباشد. در این بخش شما میبایست تولید محتوا برگه را انجام داده تا آن محتوا برای کاربرانی که وارد برگه شما میشوند، قابل مشاهده باشد. شما هر آنچه نیاز داشته باشید را میتوانید در این بخش وارد کنید. هر محتوایی شامل ”متن، عکس، ویدیو، صوت و غیره“ را میتوانید در بخش محتوا برگه وارد کنید. البته به این موضوع توجه کنید که در آپدیت های جدید وردپرس، ویرایشگر پیشفرض، ”گوتنبرگ“ میباشد و اگر میخواهید از ویرایشگر قدیمی وردپرس استفاده کنید، باید از بخش افزونهها، افزونه ”ویرایشگر کلاسیک“ را نصب و فعال کنید تا ویرایشگر شما به حالت ساده و کلاسیک وردپرس تغییر کند.
قرار دادن محتوا روی برگه جدید در وردپرس
به صورت پیشفرض در وردپرس، بخش هدر و فوتر هر برگه، با برگههای دیگر یکسان هستند این دو بخش را از نوع طراحی و تنظیمات قالب به ارث خواهد برد. بخش محتوا هر برگه که در موقع ایجاد آن برگه وارد میکنید، بین بخش هدر و فوتر نمایش داده میشود که در هر برگه متفاوت است. در بخش محتوا، چند قسمت وجود دارد. بخش اول یک دکمه در بالای این بخش است، برای افزودن رسانه (عکس، فیلم، صوت یا غیره) به محتوا شماست.
با کلیک روی آن گزینه، یک بخش جدید برای شما باز خواهد شد و در آن بخش میتوانید محتوا خود را آپلود نمایید، یا اینکه یکی از فایل های موجود در وردپرستان را وارد محتوا کنید. کافیست روی فایل مورد نظر کلیک کرده و روی گزینه ”گذاشتن در برگه“ که در پایین آن بخش وجود دارد، کلیک کنید.
بخش بعدی، ابزار های موجود برای ویرایش متن شما میباشد که دقیقا مشابه برنامه Word است. ابزار هایی مانند تغییر نوع متن از ”بند“ به ”تیتر ۱ تا تیتر ۴“ و تغییر چینش متن و رنگ و غیره که از تمام آنها میتوانید استفاده کنید. از طریق این بخش شما میتوانید به سادگی تمام دقیقا مانند برنامه word محتوا خود را مدیریت و ویرایش کنید.
در پایین همین بخش، یک مورد قابل ذکر هست که باز هم مانند برنامه word، تعداد کلمات موجود در محتوا شما را به شما نمایش میدهد. پیشنهاد ما این است در هر برگه حداقل ۳۰۰ کلمه محتوا را وارد نمایید. (محتوا مفید) تنها یک بخش در صفحه ایجاد برگه مانده است که به شما بگوییم، آن هم بخش تصویر شاخص میباشد. این بخش معمولا در برگه ها کاربردی ندارد، چراکه اکثر قالب های وردپرس از تصویر شاخص برای برگه پشتیبانی نمیکنند و اگر هم پشتیبانی کنند، جلوه نمایشی خوبی را ارائه نمیدهند، پس بهتر است از این بخش استفاده نکنید.
انتشار برگه ساخته شده
پس از اینکه تمام اقدامات لازم در راستا ایجاد و انتشار برگه مورد نظر را انجام دادید، در بالای صفحه و سایدبار سمت چپ، به سادگی میتوانید روی گزینه انتشار کلیک کنید تا برگه شما منتشر شده و برای کاربران قابل نمایش باشد. (البته برای دسترسی بهتر کاربران به برگه، باید عنوان و لینک برگه را در یک جای مناسب، مانند منو ها قرار دهید)
صفحه افزودن برگه شما تنظیمات بیشتری دارد؟
این نکته را هم باید یادآوری کنیم که ممکن است توسط قالب شما یا افزونههایی که روی سایتتان نصب شده است، بخش های دیگری به صفحه افزودن برگه در وردپرس شما اضافه شده باشد که ما در آن مورد نمیتوانیم کامل به شما آموزشی را ارائه دهیم..! دلیل این موضوع این است که ما تعداد بسیار زیادی افزونه و قالب در وردپرس داریم که ممکن است هر کدام یک بخش اضافی را به صفحه افزودن برگه اضافه کنند و ما نمیتوانیم تمام آنها را در این مقاله جای دهیم. برای مثال با نصب افزونه یوآست سئو که برای سئو وردپرس میباشد، بخشی به انتهای صفحه شما اضافه خواهد شد که میتوانید وضعیت سئو برگه خود را با توجه به آخرین الگوریتم های گوگل مشاهده و بررسی کنید و یک یا چند کلمه کلیدی برای برگهتان مشخص کنید. امیدواریم از این آموزش بهره کافی را برده باشید و به خوبی نحوه ایجاد و مدیریت برگه ها در وردپرس را آموخته باشید.
